Mijn naam is Mariska Beijer, ik ben geboren en getogen in Den Helder. De eerste jaren van mijn leven waren erg hectisch. Er werd geconstateerd dat ik zware allergieën en eczeem had. Om het nog erger te maken ontwikkelde zich een tumor in mijn nier, die pas rond mijn 2e jaar werd ontdekt. Gelukkig ben ik er dankzij de goede behandelingen, chemotherapie en verwijdering van de nier, helemaal bovenop gekomen. Tussen de chemotherapieën door ben ik ongelukkig van de trap gevallen, waarbij ik mijn rechter bovenbeen brak. Ik kreeg gips en hier begonnen de complicaties. Het gips zat te strak om mijn been waardoor er geen bloedtoevoer naar mijn onderbeen was. Dit resulteerde in het loge-syndroom.

Na vele pogingen om mijn been te redden, was er helaas geen oplossing meer. Mijn rechter voet moest geamputeerd worden. Ik heb een “kindvriendelijke” amputatie gekregen waardoor ik ook eventjes kan lopen zonder prothese, een echte uitkomst waar ik nog steeds plezier van heb!

Hoe ik begon met rolstoelbasketbal

Na jaren problemen te hebben gehad met mijn gezondheid, erger wordende astma en dergelijke, ben ik op zoek gegaan naar een sport. Ik kwam uit op rolstoelbadminton, en ik bleek hier ook nog is erg goed in te zijn. Toch miste ik nog iets, maar wat? Een clubgenoot introduceerde mij met het rolstoelbasketbal. Ik vond het gelijk geweldig. De jaren die volgden zaten vol met prachtige titels en prijzen. Zo ben ik basisspeelster bij het Nederlands team en mag ik mijzelf de beste paralympische basketbalspeelster ter wereld noemen. Daarnaast heb ik verschillende medailles behaald op de paralympische spelen.

Haal de kracht uit jezelf

Ondanks mijn tegenslagen heb ik prachtige doelen weten te behalen, hierbij heb ik een grote groei mogen doormaken. Met mijn verhaal kan ik anderen inspireren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Daarom kan je mij inhuren als inspirerende spreker, bijvoorbeeld bedrijven en scholen kunnen dit doen.

Contact

Vind je mijn verhaal inspirerend en wil je mij inhuren als spreker? Dan kan je gerust eens vrijblijvend contact met mij opnemen. Stuur hiervoor een e-mail naar info@mariskabeijer.nl. Het opvolgende contact zal telefonisch verlopen, hierbij kan je je wensen aangeven en zullen we samen de mogelijkheden bespreken.